Ziua Pamantului – 22 Aprilie 2018

Loading Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Ziua Pamantului – 22 Aprilie 2018

La inițiativa Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională (C.I.T.O.) cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, al Primăriei Municipiului Mediaș și al Asociației de Ecologie Dianthus se va sărbători Ziua Internațională a Pământului la Mediaș, duminică, 22 aprilie, de la ora 18:00, în Piața Corneliu Coposu.

Scopul organizării acestui eveniment este să atragă atenţia asupra degradării mediului înconjurător, asupra efectelor poluării şi să educe cu privire la acţiunile pe care fiecare dintre noi le poate întreprinde pentru a ajuta la conservarea naturii.

Organizatorii invită medieșenii, indiferent de vârstă să participe la plantarea răsadurilor de flori în suporturi ecologice, realizate din peturi și pictate de către beneficiarii CITO.

Iubitorii de muzică folk și de dans sunt așteptați la miniconcertul oferit de Grupul MOTTO și la flash mob-ul pregătit de reprezentanții centrului.

Toți cei care vor veni în Piața Corneliu Coposu, cu ocazia Zilei Internaționale a Pământului se vor bucura de o expoziție inedită, aceea a uneltelor agricole eco.

S-au alăturat acestui eveniment și au pus la dispoziția organizatorilor răsaduri de flori și PET-uri: Direcția de Administrare a Drumurilor Publice și ECOSAL S.A.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țăriau transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre. În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

aprilie 22 2018

Details

Date: aprilie 22, 2018
Time: 6:00 pm - 8:00 pm
Cost: Gratuit
Eveniment Categories:
Eveniment Tags:, , ,
Website: Visit Event Website

Venue

Piata Corneliu Coposu